Delatnost

Osnovne delatnosti Društva su RATARSTVO i STOČARSTVO.

U okviru ratarstva Društvo se bavi proizvodnjom merkantilne, semenske i durum pšenice; merkantilne soje i suncokreta i merkantilnog kukuruza. Društvo je jedan od najvećih proizvođača semenskog kukuruza u ovom regionu.

U okviru stočarstva je prepoznatljivo po svojoj nukleus farmi-proizvodnji nazimica i nerastova za dalju reprodukciju i to rase Landras i Jorkšir. Godišnja proizvodnja tovljenika je na nivou 1.000.000 kilograma.

Društvo je takođe prepoznatljivo i po proizvodnji brojlera-tovnih pilića sa ukupnom godišnjom proizvodnjom od preko 2.100.000 kilograma.

Svi objekti za proizvodnju u svinjarstvu i ratarstvu su u sopstvenom vlasništvu i prostiru se na površini od preko 20.000 m2.

Društvo ukupno obrađuje 1.453 -50-31 m2 poljoprivrednog zemljišta od čega 311-79-52 m2 u sopstvenom vlasništvu. Poseduje i 34-50-83 m2 građevinskog zemljišta. Celokupna površina zemljišta je K.O. Novo Orahovo.

Društvo poseduje i mešaonu za proizvodnju stočne hrane kao i svu potrebnu mehanizaciju i opremu za celokupnu proizvodnju u ratarstvu.